Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

23. 12. 2018. 09:08   >>  08:43 3

U PARIZU

Uhapšen jedan od lidera protesta "Žutih prsluka"

Najmanje 142 osobe su uhapšene, među kojima i jedan od lidera protesta Žutih prsluka Erik Drue, tokom demonstracija na ulicama Pariza, saopštila je policija.

Širom Francuske u subotu je protestovalo ukupno 38.000 demonstranata, u poređenju sa 66.000 prošlog vikenda, prenosi BBC.

Protesti "žutih prsluka", koji su proteklih nekoliko nedelja izazivali haos na ulicama Pariza, stišali su se u subotu.

Prema navodima policije, na ulice Parizu je izašlo samo 2.000 demonstranata u poređenju sa 4.000 koliko ih je bilo prije nedjelju dana i sa 10.000 koliko ih je izašlo prethodnih nedjelja.

Na jugu Francuske, u blizini granice sa Španijom, desetine demonstranata blokiralo je put kamionima uzvikujući "Makron, ostavka".

U centralnoj Francuskoj, u blizini grada Sent Etjen, demonstranti su blokirali glavni put i izazvali požare, ali su radnje i dalje bile otvorene u centru grada.

Lokalne vlasti su ranije u subotu saopštile i da je vozač automobila poginuo u južnoj Francuskoj kada je vozilom udario u kamion na okretnici koju su blokirali "žuti prsluci."

Time je broj smrtnih slučajeva povezanih s višenedeljnim antivladinim protestima porastao na 10.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније