Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

25. 12. 2018. 10:33   >>  10:06

LISTA NAJUSPJEŠNIJIH

Apple najveći svjetski brend

Apple je zauzeo prvo mjesto na ovogodišnjoj listi najvećih svjetskih brendova, sa vrijednošću kompanije od 214,48 milijardi dolara. Na drugom mjestu je Google, a Amazon na trećem.

Na drugom mjestu se, prema listi koju je objavila kompanija za strateško konsultovanje Interbrand, nalazi Google čija je vrijednost procijenjena na 155,5 milijardi dolara s rastom od deset odsto u odnosu na prošlu, prenosi Biznis.ba.

Amazon drži treću poziciju sa rastom od nevjerovatnih 56 odsto, a vrijednost kompanije procijenjena je na nešto više od 100 milijardi dolara.

Dalje slijede Microsoft, sa 92,7 milijardi, uz rast od 16 odsto, zatim Coca-Cola sa 66,3 milijarde, ali sa gubitkom od pet odsto. Na šestom mjestu je Samsung koji je povećao vrijednost šest odsto i sada iznosi 59,8 milijardi dolara.

Automobilske kompanije Toyota i Mercedes zauzimaju sedmo i osmo mjesto. Toyota ima vrijednost 53,4 milijarde dolara i rast od šest odsto, dok je Mercedes porastao dva odsto i vrijednost mu je procijenjena na 48,6 milijardi dolara.

Facebook je deveti s vrijednosti od 45,1 milijarde USD, ali uz gubitak od šest odsto, dok je deseto mjesto zauzeo Mc'Donalds čije je poslovanje poraslo pet odsto, a njegova vrijednost je procijenjena na 43,4 milijarde USD.

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena lista od 100 najvećih svjetskih brendova su finansijski učinak proizvoda i usluge brenda, zatim uloga kompanije u donošenju odluka, te konkurentska snaga brenda i sposobnost da zadrži i održi potražnju i profit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније