Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 08. 2013. 21:25   >>  21:25

ZBOG NSA

Obami slijede problemi u sopstvenoj partiji

Američki predsjednik Barak Obama mogao bi da se suoči sa problemima u sopstvenoj Demokratskoj partiji, nakon posljednjih otkrića da je Nacionalna bezbjednosna agencija NSA prekršila pravila privatnosti ili zakonske nadležnosti prilikom nadzora elektronskih komunikacija, ocjenjuje Foks njuz.

Ova televizija, koja je naklonjenija republikancima, prenosi izjave nekoliko kongresnih demokratskih čelnika koji su izrazili zabrinutost zbog najnovijih vijesti vezanih za NSA.

 

 

- Ove informacije su veoma uznemiravajuće - rekla je Nensi Pelosi, koja predvodi demokratske kongresmene, dok je kongresmen iz Kalifornije Majk Tompson kazao da očekuje odgovor NSA povodom vijesti da je kršen zakon.

Predsjedavajući senatskog komiteta za pravosuđe, demokata iz Vermonta Patrik Lihi, najavio je održavanje sjednice tog tijela zbog novih optužbi na račun NSA.

- I dalje sam zabrinut da ne dobijamo potpune odgovore iz NSA - navodi se u Lihijevom saopštenju i dodaje da će na sjednici komiteta za pravosuđe tražiti iskrene i sveoubuhvatne odgovore od čelnih ljudi obavještajne službe.

Vašington Post je prethodno objavio da je NSA više hiljada puta godišnje od 2008. godine prekršila pravila privatnosti ili svoje zakonske nadležnosti.

Većina prekršaja uključuje nadzor Amerikanaca ili strane obavještajne mete u SAD, što je ograničeno zakonom i izvršnim nalogom, piše list pozivajući se na dokumenta strogo čuvana u tajnosti.

U jednom od dokumenata, osoblju agencije je zatraženo da ukloni detalje i zamijeni ih upoštenijim jezikom u izvještajima namijenjenim ministarstvu pravde i kancelariji direktora Nacionalne obavještajne službe.

U reviziji NSA, datiranoj od maja 2012. godine, navedeno je 2.776 incidenata neovlašćenog prikupljanja, čuvanja, pristupa ili distribucije zakonom zaštićene komunikacije.

"Vašington post" je istakao da je većina tih incidenata učinjena nenamjerno, između ostalog zbog kršenja standarda operativne procedure.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније