Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 08. 2013. 09:21 >> 09:36

PROVJERA U TOKU

Britanski vojnik kriv za smrt lejdi Dajane?

Londonska policija ispituje nove informacije o pogibiji princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, prije 16 godina u Parizu, a TV stanica „Skaj njuz" je javila da je u pitanju navod da je za njihovu smrt odgovoran britanski vojnik.

 Pozivajući se na neimenovane izvore, „Skaj njuz" je naveo da je ta informacija došla od tasta i tašte bivšeg britanskog vojnika.

 „Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumjeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik“, rekao je novinar „Skaj njuza" Martin Brant koji prati kriminal.

 Princeza Dajana i Dodi al Fajed poginuli su u udesu u tunelu u Parizu 1997.

Skotland jard je u saopštenju naveo da se „prikupljaju detalji i procjenjuje njihova relevantnost i kredibilitet", ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je Bi-bi-si. Procjenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična djela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda "detaljno istražuje i ispituje" u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.

U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog „velike nebrige" vozača.

Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije dio policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća „Herods". U decembru 2006. godine u izvještaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen.

Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula. Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu. U sudskoj istrazi je utvrdjeno da su pogibiji doprinijeli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nijesu vezali pojaseve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније