Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

30. 12. 2018. 12:10   >>  11:41

AUSTRALIJA

Vrućine tjeraju ljude na plaže, sedmoro se udavilo

Kao posljedica talasa vrućine, koji je nastavio da se širi Australijom tjerajući gomile ljudi na plaže širom zemlje kako bi se rashladili, život je izgubilo sedam osoba koje su se udavile.

Rojters navodi da se pet smrtnih slučajeva dogodilo u jugoistočnoj državi Viktorija između petka i subote, a da su na istoku preminule dve osobe.

Državljanin Južne Koreje se udavio u jezeru tokom ronjenja u istočnoj državi Novi Južni Vels, a drugi muškarac je izgubio život tokom surfovanja u istočnoj državi Kvinslend.

Osim toga, tropska depresija na krajnjem sjeveru prijeti da se do Nove godine pretvori u ciklon, prenosi britanska agencija.

Temperature su u prethodnim danima u Australiji prelazile 40. podeok, a meteorolozi predviđaju da će se talas vrućine nastaviti i poslije Nove godine.

Prema pisanju australijske štampe, u četvrtak ujutru je u zemlji izmjereno 49 stepeni Celzijusovih, zbog čega je izdato i upozorenje na požara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније