Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

30. 12. 2018. 13:26   >>  13:06

PREDSJEDNIK JUŽNE KOREJE

Pozvao na nastavak dijaloga sa Seulom

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao je danas na nastavak dijaloga s predsjednikom Južne Koreje Mun Džae Inom poslije odlazeće 2018. godine koja je bila aktivna u poboljšavanju odnosa između dvije zemlje.

Kim je u pismu upućenom Munu izrazio žaljenje što nije mogao da posjeti Seul u decembru kao što je to ranije obećao, ne navodeći razloge odlaganja posjete.

Mun i Kim su se ove godine tri puta sastali i prihvatili saradnju u raznim oblasti.

Lider Sjeverne Koreje treba da održi tradicionalni noovogodišnji govor tokom kojeg obično saopšti i političke odluke i mjere koje predviđa naredne godine.

Kim je tako prošle godine u govoru najavio bolje diplomatske odnose sa Seulom i Vašingtonom što je dovelo do prvog sastanka s Munom i istorijskog samita 12. juna u Singapuru s predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније