Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

02. 01. 2019. 20:48 >> 20:20
1

GUVERNER NJUJORKA PORUČIO

Jedina prijetnja Americi dolazi iznutra

Endru Kuomo, guverner američke države Njujork, koji je osvojio treći mandat, održao je strastven govor protiv politike predsjednika Donalda Trampa, poručivši da "jedina prijetnja Americi dolazi iznutra".

Endru Kuomo je rekao da će u prvih sto dana njegovog trećeg mandata predstaviti "najprogresivniju agendu koju je ova država (Njujork) ikada vidjela, i tačka".

"Napravićemo istoriju, a Njujork će napredovati, ne izgradnjom zidova, prijatelji, nego izgradnjom mostova i izgradnjom aerodroma i stvaranjem poslova za novu, srednju klasu, i ekonomske budućnosti za generacije koje dolaze i predstavljanjem koliko dobri možemo da budemo u svemu ovome kada smo zajedno", rekao je guverner američke države Njujork, očigledno aludirajući na politički sukob u SAD oko izgradnje zida na granici sa Meksikom, navodi agencija.

Istakao je da se država suočava sa ogromnom "društvenom depresijom".

"Frustracije ljudi pretvaraju se u strah, strah se pretvara u bijes, a bijes se pretvara u sukob. Nemoguće je dočarati kako opasno i maligno je ovo stanje. Prijetnja je kada se vidimo kao crni ili bijeli, stranci ili starosjedioci, umjesto kao Amerikanci. Kao hrišćani ili Jevreji ili muslimani, gej ili strejt, umjesto kao Amerikanci. To je, prijatelji, zaista zastrašujuće", naveo je Kuomo.

Kao tri glavna cilja u novoj godini, naveo je – legalizaciju upotrebe marihuane u "rekreativne svrhe", uvođenje sistema pravila u zakon po pitanju prava na abortus i popravljanje metroa u Njujorku, navodi agencija.

Agencija AP ocjenjuje da je guverner američke države Njujork, iako tvrdi da nije predsjednički kandidat, tako zvučao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније