Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

03. 01. 2019. 12:16 >> 11:48

UBISTVO KAŠOGIJA

Tužilac traži smrtnu kaznu za pet osumnjičenih

Saudijski glavni tužilac tražio je smrtnu kaznu za petoro od jedanest osumničenih za ubistvo novinara Džamala Kašogija, na početku njihovog suđenja danas u krivičnom sudu u Rijadu.

Jedanaest osumnjičenih pojavili su se na sudu u prisustvu svojih advokata na prvom ročištu, navodi se u saopštenju tužioca koje je objavila zvanična novinska agencija SPA.

Agencija i državna televizija nisu dali više detalja o suđenju i nijesu naveli imena osumnjičenih.

Kašogi, kolumnista Vašington posta ubijen je 2. oktobra 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu. On je pisao članke kritične prema saudijskom prestolonasljedniku princu Mohamedu bin Salmanu.

Saudijska Arabija prvobitno je demantovala da je novinar ubijen, ali je poslije više nedjelja priznala da jeste.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније