Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

04. 01. 2019. 15:02 >> 14:34

NASTAVLJAJU

Žuti prsluci pozvali sjutra na proteste

Gradjanski pokret "Žuti prsluci" pozvao je na nove proteste sjutra širom Francuske, preneli su tamošnji mediji.

 

Pokret je za pozvao na okupljanja ispred zgrada gradskih skupština u Parizu, Lionu, Bordou, Tuluzu, Nici, Bezansonu i Klermon-Feranu.

Žuti prsluci okupljeni na Fejsbuku pod grupom "Francuska je bijesna", koja ima oko 300 hiljada članova, navela je da će na protestima biti pročitano otvoreno pismo koje je prije dva dana upućeno francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu.

U pismu je najavljen nastavak protesta, sve dok značajno ne budu smanjeni porezi za građane i smanjene plate visokim državnim funkcionerima.

"Bijes će se pretvoriti u mržnju, ako nastavite da nas Vi i Vama slični sa pijedestala gledate kao na male ljude i prosjake", navodi se u pismu.

Poslije novogodišnje pauze, pokret se nada sjutra većom okupljanju.

Pokret, koji je spontano nastao na društvenim mrežama, protestuje od 17. novembra u Francuskoj, nezadovoljan opštom državnom politikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније