Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

04. 01. 2019. 22:54 >> 22:24

DRASTIČNO POVEĆANJE

SAD: U decembru 312.000 novih radnih mjesta

Američki poslodavci drastično su povećali zapošljavanje u decembru, dodajući 312.000 radnih mjesta, što je ohrabrujući znak snage privrede usred trgovinskog rata, usporavanje globalnog rasta i djelimične blokade federalne vlade.

Ministarstvo rada SAD saopštilo je da je stopa nezaposlenosti nešto povećana na 3,9 odsto, ali da to odražava povećanje broja ljudi koji traže posao, što je takođe pozitivno za rast.

Prosječna naknada za sat rada je povećana 3,2 odsto u odnosu na prije godinu dana.

Zdravstvene njega, usluge u sektoru hrane, građevina i proizvodnja su najviše doprineli zapošljavanju u SAD prošlog meseca.

Solidan rast u zapošljavanju sugeriše da pad na berzama tek treba da se odrazi na očekivanja da će američka privreda imati rast 10. godinu zaredom. Očekuje se, međutim, da bi rast mogao da se uspori pošto bude počeo da slabi podsticaj od poreskih rezova prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније