Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 22:06 >> 10:58
2

ZBOG KONJSKOG MESA

V. Britanija: Hapšenja zbog prodaje konjskog mesa

Britanska policija uhapsila je trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa skandalom oko prodaje konjskog mesa kao goveđeg u trgovinskim lancima u Evropi, prenijele su agencije.

Dvojica uhapšenih radila su u klanici u Velsu, koju su prethodnih dana posjetili inspektori britanske Agencije za bezbjednost hrane, dok je treći osumnjičeni uhapšen u Zapadnom Jorkširu.

 

Agencija za bezbjednost hrane u Velikoj Britaniji u utorak je zadržala svo meso iz dvije sporne klanice, dok se ne utvrdi vjerodostojnost dokumentacije. Sva trojica uhapšenih biće saslušana u policiji.

Evropska policijska služba Europol uključena je u istragu koja se vodi u nekoliko zemalja EU. Oni bi trebalo da utvrde na koji način je goveđe meso zamijenjeno jeftinijim konjskim i ko je sve bio umiješan u taj međunarodni kriminalni lanac.

Ranije danas, francuska vlada saopštila je da je tamošnja kompanija „Spanžero”, znajući, prodavala konjsko meso obilježeno kao goveđe. Kompaniji je oduzeta dozvola za rad, iako je negirala umiješanost u skandal.

Za sada se zna da je konjsko meso koje je bilo obilježeno kao goveđe, prodavano u najmanje 12 evropskih država i da je dospjelo u mnoge proizvode.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније