Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 01. 2019. 15:20 >> 14:54

NAKON SAMO DVIJE GODINE

Abdicirao malezijski kralj

Malezijski kralj Muhamed Peti abdicirao je danas poslije samo dvije godine na prijestolu.

Iz kraljevske palate je saopšteno da abdikacija 49-ogodišnjeg kralja na snagu stupa odmah, i tako prijevremeno okončava njegov petogodišnji mandat. Nijesu navedeni razlozi za takvu odluku.

Riječ je o prvoj abdikaciji u istoriji Malezije.

Sultan Muhamed Peti, vladar sjeveroistočne države Kelantan, postavljen je za kralja u decembru 2016. i bio je jedan od najmladjih malezijskih ustavnih monarha.

Prema navodima medija, on se u novembru oženio 25-godišnjom Ruskinjom, nekadašnjom manekenkom. Ruski i britanski mediji, kao i društvene mreže, objavljivali su slike s njihovog vjenčanja koje se, kako izgleda, održalo u Moskvi.

Prema jedinstvenom sistemu koji postoji otkako je Malezija 1957. dobila nezavisnost od Velike Britanije, devet nasljednih vladara malezijskih saveznih država se smjenjuju na kraljevskom tronu na svakih pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније