Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2019. 18:26 >> 18:02

KRITIKOVALI MAKRONA

Italijanska vlada podržala pokret Žutih prsluka

Dva potpredsjednika italijanske populističke vlade Luiđi di Majo i Mateo Salvini podržali su danas građanski pokret "Žuti prsluci" u Francuskoj koji od 17. novembra protestuje nezadovoljan opštom državnom politikom francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

"Žuti prsluci, ne popuštajte!", naveo je Di Majo, lider Pokreta pet zvjezdica na blogu svoje stranke.

"Podržavam poštene građane koji protestuju protiv predsjednika koji vlada protiv svog naroda", naveo je Salvini, predsjednik ekstremno desničarske stranke Liga, ali je dodao da "snažno osuđuje" nasilje koje je izbilo na posljednjim protestima u Francuskoj.

Di Majo, koji je takođe osudio nasilje na protestima, ocijenio je da Makronova vlada nije na visini očekivanja naroda i dodao da neke političke odluke u Francuskoj mogu da utiču i na Evropu.

Prema njegovim riječima, francuska Vlada je kao i mnoge vlade prisutna samo da bi predstavljala interes elite i privilegovanih, a ne interes naroda.

Di Majo je dodao da je u Italiji to sada preokrenuto i pozvao francuske "žute prsluke" da to učine i u svojoj zemlji.

"Rađa se nova Evropa, a to je Evropa žutih prsluka, pokreta i direktne demokratije, to je teška borba koju možemo zajedno da vodimo", rekao je Di Majo pozivajući "žute prsluke" da ne popuste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније