Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

07. 01. 2019. 19:16 >> 18:48

"JUNKER IMA PREDRASUDE"

Rumunija insistira da je dorasla predsjedavanju EU

Rumunska vlada insistira da je sposobna da preuzme rotirajuće predsjedavanje Evropskoj uniji, odbacujući navode šefa Evropske komsije.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker nedavno je doveo u pitanje da li je Rumunija spremna za politička natezanja predsjedavanja koje je počelo 1. januara, dodajući da je "tehnički dobro pripremljena" za tu ulogu.

Rumunski ministar za evropske poslove George Ciamba rekao je danas da je "Rumunija dobro pripremljena. Tačka".

"Politički sporovi postoje u svim članicama (Evropske unije)", dodao je on.

Lideri rumunske vladajuće Socijaldemokratske partije kritikovali su Junkera da ima predrasude.

Zvaničnici EU više puta su kritikovali Budimpeštu zbog sporne reforme pravosuđa, upozoravajući da vlast razvodnjava napore za procesuiranje korupcije na visokom nivou u jednoj od najkorumpiranijih država EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније