Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 01. 2019. 17:54 >> 17:25
1

ORBANOV O CILJEVIMA

"Antiimigrantske snage da prevladaju u EU"

Cilj Mađarske na predstojećim izborima za Evropski parlament (EP) je da "antiimigrantske snage" postanu većina u svim institucijama Evropske unije (EU), uključujući EP i Evropsku komisiju, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban, koji je na aprilskim izborima osvojio treći uzasopni mandat, vodeći kampanju zasnovanu na antiimigrantskim politikama, predvidio je da će u Evropi postojati dvije civilizacije - jedna koja gradi svoju budućnost na miješanoj islamsko-hrišćanskoj koegzistenciji i druga u Centralnoj Evropi koja će biti samo hrišćanska.

"U narednih 15, 20 godina migracija će biti najvažnije sudbinsko pitanje na kontinentu, i u okviru toga i u Mađarskoj", rekao je Orban novinarima.

On je kazao i da polaže "velike nade" u saradnju Italije i Poljske, čije se vlade protive imigraciji, i dodao da desničarskog italijanskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija i dalje doživljava kao "svog heroja".

Salvini je juče bio u Varšavi, u pokušaju da napravi savez sa vladajućim poljskim populistima uoči izbora za EP u maju, i izrazio nadu da će "italijansko-poljska osovina" zamijeniti aktuelnu "francusko-njemačku osovinu".

Dok je Salvini rekao da se sa liderom poljskih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim saglasio u najvećem broju pitanja, pojedini zvaničnici Poljske danas su izrazili rezerve prema Salviniju kog u toj zemlji vide kao previše prijateljski nastrojenog prema Rusiji.

Oni su naveli da sporazum sa Salvinijem nije postignut i da je dogovoreno samo da sastanci i konsultacije budu nastavljeni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније