Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 01. 2019. 23:29   >>  23:00 2

TRAMPOV SAVJETNIK

"SAD ne priznaje Madura"

Sjedinjene Američke Države (SAD) neće priznati legitimitet venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura i povećaće pritisak na njegovu vladu, rekao je danas Džon Bolton, savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika Donalda Trampa.

"SAD neće priznati nelegitimnu inauguraciju Madurove diktature. Nastavićemo da pojačavamo pritisak na taj korumpirani režim, da podržavamo demokratsku Narodnu skupštinu i da pozivamo na slobodu i demokratiju u Venecueli", naveo je Bolton na Tviteru.

Maduro, reizabran 20. maja na izborima koje je opozicija bojkotovala, danas počinje svoj drugi šestogodišnji mandat na čelu države.

Da neće priznati Madura saopštile su i Evropska unija i Grupa iz Lime, organizacija koja od 2017. okuplja latinoameričke zemlje i Kanadu.

Vašington je već najavio nove finansijske sankcije protiv venecuelanskih fizičkih i pravnih lica.

Maduro (56) zakletvu će položiti pred izbornom komisijom, a ne pred parlamentom, jedinom institucijom kojom upravlja opozicija.

Dva sata poslije toga, Organizacija američkih država će u Vašingtonu održati hitnu sjednicu o situaciji u Venecueli.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније