Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

11. 01. 2019. 22:57 >> 22:32

FINANSIRANJE ZIDA

Tramp nije spreman da proglasi vanredno stanje

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da bi bilo lako za njega samo da proglasi vanredno stanje i tako dođe do saveznog novca da izgradi zid duž američko-meksičke granice, ali da neće to tako brzo uraditi jer vjeruje da će članovi Kongresa glasati za taj novac.

"Lako rješenje za mene je da proglasim nacionalno vanredno stanje... ali, neću to da uradim tako brzo. To je nešto što Kongres može da uradi", rekao je Tramp danas u Bijeloj kući u razgovoru sa državnim i lokalnim zvaničnicima oko granične bezbjednosti i sigurnih zajednica.

Tramp je nagovijestio je da bi uskoro mogao da proglasi vanredno stanje i upotrijebi sredstva iz vojnog budžeta za izgradnju zida duž američko-meksičke granice pošto nije uspio da ubjedi Kongres da mu obezbjedi direktno finansiranje za taj projekat.

Američka federalna vlada ušla je u djelimičnu blokadu pošto nije bilo dogovora o budžetu, budući da Tramp insistira da se u njega uključi 5,7 milijardi dolara za zid na granici s Meksikom, što odbijaju demokrate koje imaju većinu u Predstavničkom domu Kongresa.

Djelimična blokada vlade SAD, izazvana sporom oko Trampovog zahtjeva, danas je ušla u 21. dan, čime se po dužini izjednačila s blokadom iz vremene predsjednika Bila Klintona. Zbog blokade oko 800.000 zaposlenih u federalnim službama ne mogu da dobiju platu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније