Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

12. 01. 2019. 09:02 >> 08:35
2

FBI ISTRAŽUJE

Da li je Tramp prijetnja po nacionalnu bezbjednost?

Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu o predsjedniku Donaldu Trampu, nakon što je on otpustio tadašnjeg direktora FBI Džejmsa Komija.

FBI je u danima nakon Komijevog otpuštanja pokrenuo istragu o tome da li je Tramp radio s Rusijom protiv američkih interesa, saznaje "Njujork tajms" od svojih izvora.

Kontraobavještajni istražitelji su tokom istrage radili na procjeni da li je Tramp prijetnja po nacionalnu bezbjednost i da li je namjerno radio s Rusijom ili je došlo do "slučajnog" uticaja zvanične Moskve, prenosi AP. 

Izvori "Njujork tajmsa" tvrde da su neki od najviših bezbjednosnih zvaničnika bili veoma sumnjičavi oko Trampovih veza s Rusijom tokom predsjedničke kampanje 2016. godine, međutim, tada nijesu pokrenuli istragu jer se razmatralo kako pristupiti "tako osjetljivoj i važnoj istrazi". 

Istraga je konačno pokrenuta pošto je Tramp otpustio Komija, navodeći razloge povezane sa istragom o mogućem ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore. 

U istraživanju "Njujork tajmsa" ne navodi se da li ova istraga o Trampu i dalje traje sa kontraobavještajnog stanovišta. Specijalni istražitelj Robert Maler i dalje radi na istrazi o mogućem ruskom miješanju. 

Trampov advoka Rudi Đulijani rekao je listu da nije imao nikakva saznanja o istrazi o Trampu koja je pokrenuta prije godinu i po dana, a da smatra da "nijesu pronašli ništa". 

Bijela kuća već je reagovala na tvrdnje izvora "Njujork tajmsa", nazvavši ih "apsurdnim". 

"Za razilku od predsjednika (Baraka) Obame, koji je dozvolio Rusiji i drugim stranim protivnicima da 'guraju' SAD, predsjednik Tramp zapravo ima čvrst stav prema Rusiji", rekla je porparolka Bijele kuće Sara Senders, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније