Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

14. 01. 2019. 15:08   >>  14:39 1

NAKON NAPADA NOŽEM

Umro gradonačelnik Gdanjska

Gradonačelnik poljskog grada Gdanjsk Pavel Adamovič, koji je sinoć napadnut nožem na humanitarnom skupu, preminuo je nakon ranjavanja, javlja BBC.

Gradonačelnik je odmah nakon napada nožem uboden u srce prevezen u bolnicu gdje su ljekari njegovo stanje ocijenili veoma kritičnim, nakon čega je te je podvrgnut operativnom zahvatu, javila je poljska agencija PAP.

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za kupovinu medicinskih uređaja. Napadača su policajci uhapsili, a kako je saopšteno iz policije riječ je o 27-godišnjem stanovniku Gdanjska.

Videosnimak na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podijum, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvor i "mučila".

"I zato Adamovič mora umrijeti", uzviknuo je muškarac.

Na dužnosti gradonačelnika, 53-godišnji Adamovič je od 1998. godine. Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, predsjednik Poljske Andžej Duda i premijer Mateus Moraviecki odmah su izrazili solidarnost s Adamovičem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније