Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 01. 2019. 20:10   >>  23:07

GASOVOD SJEVERNI TOK 2

Saveznica Merkelove odbacila američke prijetnje

Liderka njemačke Hrišćansko-demokratske partije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer rekla je danas da njemačke kompanije koje rade na projektu gasovoda Sjeverni tok 2 s Rusijom ne treba da budu zastrašene pismom američkog ambasadora u Njemačkoj Ričarda Grenela, u kome se nagovještava uvođenje američkih sankcija.

Njemački list Bild juče je objavio pismo koje je Grenel uputio njemačkim koncernima koji rade na tom projektu s upozorenjem da su pod velikim rizikom od sankcija.

Nasljednica kancelarke Angele Merkel na čelu CDU-a rekla je da su kompanije dale pravi odgovor da "neće dozvoliti da im se prijeti i da neće dozvoliti taj vid intervencije".

Predstavnik američke ambasade rekao je juče da pismo nije namijenjeno da bude prijetnja već da je jasna poruka o američkoj politici.

Administracija predsjednika Donalda Trampa kritikovala je gasovod Sjeverni tok 2 kao oblik ruske kontrole nad Njemačkom i navela je da bi SAD mogle da uvedu sankcije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније