Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 01. 2019. 23:15   >>  22:46 1

NBA LIGA

Španija: 182 uhapšenih zbog borbe pijetlova

Španska policija uhapsila je 182 osobe i zaplenila oko 300.000 eura u gotovini tokom operacije sprečavanje nezakonitog prvenstva borbe petlova, saopšteno je u Madridu.

Uzgajivači pijetlova koji su učestvovali na skupu u jednom selu na jugoistoku Španije stavili su pijetlovima metalne kandže i davali im drogu kako bi podstakli njihovu agresivnost i izdržljivost, navela je policija.

Snage bezbjednosti su pokrenule operaciju nakon izvještaja o organizovanju "nacionalnog prvenstva" borbe pijetlova na kojem se očekivalo oko 200 osoba.

Policija je već 2011.  na sličnom skupu na istom mjestu privela oko 100 ljudi.

Tokom operacije je zaplijenjen novac koji je dat za klađenje, kao i 97 živih i šest mrtvih pijetlova. Policija je pronašla i plantažu kanabisa.

Krivični zakon u Španiji predviđa kazne od tri mjeseca do godinu dana zatvora za zlostavljanje životinja, a čak i do godinu i po dana, u slučaju da životinja ugine zbog zlostavljanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније