Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

15. 01. 2019. 08:20 >> 07:57
1

NAREDNA 24 SATA PRESUDNA

Britanski parlament glasa o Bregzitu

Britanski parlament danas treba da se izjasni o dogovoru o Bregzitu koji je premijerka Tereza Mej postigla sa Evropskom unijom.

Mej je pozvala poslanike da "još jednom prouče" sporazum o Bregzitu i odbila pozive da odgodi izlazak Britanije iz EU.

"Poručujem poslanicima sa obje strane parlamenta, šta god zaključili, u iduća 24 sata proučite sporazum još jednom", rekla je Mej pred parlamentom.

Premijerka je zaključila da sporazum nije savršen i da je rezultat kompromisa.

Odbacila je zahtjeve nekih poslanika da se Bregzit, zakazan za 29. mart, odgodi kako bi bilo više vremena za postizanje konsenzusa ili održavanje novog referenduma.

"EU ćemo napustiti 29. marta. Vjerujem da je zbog naše demokratije važno da sprovedemo rezultate sa referenduma iz 2016. godine", rekla je Mej.

Vjeruje se da Mejo neće uspjeti da danas u parlamentu objezbedi podršku za sporazum.

Moguće je više scenarija u tom slučaju - od raspisivanje novih izbora do novog referenduma ili čak izlaska Britanije iz EU bez sporazuma, što bi moglo da dovede do haosa koji bi izazvao brzi prekid odnosa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније