Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

15. 01. 2019. 10:02 >> 09:33

NA NJEMAČKIM AERODROMIMA

Zbog štrajka otkazano na stotine letova

Letovi za desetine hiljada putnika otkazani su danas zbog štrajka radnika obezbjeđenja na osam njemačkih aerodroma, uključujući i najveći u Frankfurtu.

Sigurnosno osoblje na aerodromima štrajkom želi da izvrši pritisak na udruženje poslodavaca sa kojim sljedeće sedmice pregovara o povećanju plata.

Udruženje zračnih luka ADV upozorilo je da će štrajk "paralisati" njemačku zrakoplovnu mrežu, te pogoditi najmanje 220.000 putnika.

Štrajk je počeo na aerodromima u Hamburgu, Hanoveru i Bremenu u ponoć na utorak, potvrdio je sindikat Verdi, a trajaće cijeli dan.

Sigurnosno osoblje u frankfurtskoj zračnoj luci počelo je sa štrajkom upozorenja u dva sata ujutro. Na tom aerodromu zaposleno je 5.000 pripadnika sigurnosnog osoblja, a očekuje se da će štrajkovati do 20 sati uveče.

Samo u Frankfurtu, prema podacima operatera aerodroma, avio komapnije su otkazale 570 od planiranih 1.200 dolazaka i odlazaka u utorak.

Njemačka avio komapnija Lufthansa morala je da otkaže 400 od svojih 640 veza u Frankfurtu, kao i 100 od 630 letova u Minhen i iz njega. Direktor aerodroma Fraport upozorio je putnike da ponovno razmisle o svojim putnim planovima.

Štrajkovi se u različita vremena očekuju i u Dresdenu, Minhenu, Lajpcigu/Haleu i Erfurtu.

Poslodavci kritikuju štrajk kao bezrazložan i ponavljaju da su spremni na nove pregovore o platama planirane za sljedeću sedmicu u Berlinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније