Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 01. 2019. 18:56 >> 18:26

ŠPANIJA

U antiterorističkoj operaciji uhapšeno 17 osoba

Policija u Kataloniji saopštila je danas da je 17 ljudi, uključujući petoro navodnih članova ekstremističke islamističke ćelije, uhapšeno danas u antiterorističkoj operaciji koja je i dalje u toku u toj sjeveroistočnoj španskoj oblasti.

 

Osumnjičeni su pored toga što su povezani s terororizmom takođe navodno bavili krađama, trgovinom drogom i drugim zločinima, prema regionaloj policiji Mososo d'Eskadra.

Portparolka policije rekla je da više od 100 agenata učestvuje u operaciji. Ona je rekla da je šest lokacija pretraženo u Barseloni i oko tog grada. 

Ministar za bezbjednost oblasti Katalonije Migel Buh rekao je novinarima da je najveći broj ljudi uhapšeno u centralnoj četvrti glavnog grada Katalonije, ali da je bilo uhapšenih i u obližnjem mjestu Igualada.

Petoro osumnjičeno da su dio ekstremističke ćelije su porijeklom iz Alžira, rekao je Buh novinarima.

"Oni su bili riješeni da sprovedu napad ali nisu imali kapacitet za to", rekao je on.

Hapšenja je naložio istražni sudija španskog Nacionalnog suda koji je nadležan za istrage povezane s terorizmom, navela je policija.

Takođe danas vlasti u južnoj španskoj oblasti Malagi uhapsile su 27-ogodišnjeg Marokanca za koga policija sumnja da bi mogao da bude povezan s Islamskom državom. On je navodno upotrijebio nekoliko profila na društvenim mrežama da izrazi nasilne poglede i privrženost toj ekstremističkoj grupi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније