Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2019. 21:52 >> 22:26

LONDON DA RAZJASNI NAMJERE

Junker: Povećan rizik od razlaza bez dogovora

Odbacivanje postignutog dogovora o Bregzitu u britanskom parlamentu povećava rizik od razlaza bez dogovora, upozorio je danas predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i izrazio žaljenje zbog rezultata glasanja.

"Pozivam Veliku Britaniju da što prije razjasni svoje namjere. Vrijeme je skoro isteklo", napisao je predsjednik Evropske komisije na Tviteru, neposredno poslije glasanja britanskih poslanika koji su velikom većinom odbacili dogovor o Bregzitu postignut između EU i vlade premijerke Tereze Mej.

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk je pozvao na "pozitivno rješenje" poslije glasanja britanskih poslanika.

"Ako sporazum nije moguć, i niko ne želi da ne bude nikakvog sporazuma, ko će onda konačno imati hrabrost da kaže koje je jedino pozitivno rješenje", rekao je Tusk u Tviter poruci poslije glasanja.

Kurc: Žao mi je, neće biti novih pregovora

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da EU ne bi ponovo trebalo da pregovara sa Velikom Britanijom o sporazumu o izlasku te zemlje iz EU.

"Žao mi je zbog ishoda glasanja o Bregzitu u britanskom donjem domu parlamenta. U svakom slučaju neće biti novih pregovora o novom sporazumu povlačenju", napisao je Kurc na Tviteru.

‏Njemački ministar finansija i vicekancelar Olaf Šolc rekao je da je ovo "gorak dan za Evropu".

"Mi smo spremni. Ali jedan tvrd Bregzit je najgora od svih mogućnosti za EU, i iznad svega za Veliku Britaniju", ocijenio je Šolc preko Tvitera.

Donji dom britanskog Parlamenta odbacio je danas ubjedljivom većinom vladin predlog dogovora o razlazu sa Evropskom unijom. Protiv predloženog sporazuma o Bregzitu glasalo je 432 poslanika, a za je bilo 202.

Laburistička stranka je odmah zatražila glasanje o povjerenju vladi Tereze Mej koje će biti u srijedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније