Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 01. 2019. 18:21   >>  17:57 1

IZ KREMLJA SAOPŠTILI

"Glupost je optužiti Trampa da je ruski agent"

Optužiti Donalda Trampa da je ruski agent je "glupost", izjavio je danas savjetnik Kremlja poslije informacija u medijima da je američki Federalni istražni biro (FBI) 2017. godine otvorio istragu kako bi se utvrdilo da li američki predsjednik radi za račun Moskve.

"Kako komentarisati tu glupost? Kako bi predsjednik SAD mogao da bude agent za neku drugu zemlju", rekao je Jurij Ušakov novinarima i dodao da su odnosi između SAD i Rusije "gori neko ikada" navodeći da ništa nije učinjeno na razvoju tih odnosa od dolaska Trampa na vlast u novembru 2016.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocijenio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare da je "teško razumjeti to što se dešava sa optužbama" protiv Trampa.

"Ne mogu da vjerujem da se novinari u SAD iskreno bave tim problemima", rekao je Lavrov.

Prema listu Njujork tajms, FBI je otvorio tu istragu koja se potom spojila sa istragom koju je otvorio specijalni tužilac Robert Muler o sumnjama da je postojala neka veza između Moskve i tima koji je vodio Trampovu izbornu kampanju 2016. godine.

"Ne samo da nijesam nikad radio za Rusiju već mislim da je sramotno postaviti takvo pitanje", rekao je Tramp reagujući na pisanje Njujork tajma.

Američki predsjednik je u nekoliko navrata ocijenio Mulerovu istragu kao "lov na vještice".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније