Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 01. 2019. 17:29   >>  17:00

MOGUĆ SNIJEG U JERUSALIMU

Pješčane oluje, grad i kiša na Bliskom istoku

Nevriijeme je donijelo danas pješčane oluje, grad i kišu u djelove Bliskog istoka, uz smanjenu vidljivost u egipatskoj prijestonici, dok je narandžasti oblak zaklonio nebo nad gradom.

Pješčani vjetrovi zahvatili su i Izrael i Zapadnu obalu, dok je grad pao blizu Tel Aviva. Meteorolozi najavljuju za kasnije danas snijeg u Jerusalimu.

U Kairu su vjetrovi dostigli brzinu do 50 kilometara na čas, savijujući palme uz Nil dok su ljudi na ulicama primorani da prekriju lice i zaštite se od naleta pijeska i prašine.

U Libiji su kiša, vjetrovi i hladno vrijeme povećali potrošnju električne mreže, što je opteretilo mrežu i dovelo do nestanaka struje.

Pješčane oluje su uobičajene na Bliskom istoku krajem zime i početkom proleća. Egipatska meteorološka služba je pozvala na oprez, ali nije preporučila promjene u svakodnevnim aktivnostima.

Jerusalim se sprema za prvi snijeg poslije više godina, a policija namjerava da zatvori glavne saobraćajnice, dok bi i mnoge škole i fakulteti mogli biti ranije zatvoreni.

Snažni pustinjski vjetrovi su zahvatili Izrael, Zapadnu obalu i Gazu, nanoseći pijesak i prašinu, dok je snijeg već pao u planinskim predjelima na sjeveru Izraela, gdje su pljuskovi i grad izazvali probleme za automobile pošto su ulice prekrivene rekama mulja.

U Gazi su se ribari vratili u luke kako bi izbjegli oluju na moru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније