Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 01. 2019. 18:33   >>  18:21

UN SAOPŠTILE

Skoro 900 mrtvih u ratu četiri sela u Kongu

Najmanje 890 ljudi stradalo je tokom nasilja među zajednicama koje je izbilo polovinom decembra u četiri sela na zapadu Konga, saopštile su danas UN.

"Važno je da se sprovede temeljna i brza istraga o tom nasilju, kako bi odgovorni bili izvedeni pred lice pravde", izjavila je visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bašle i dodala da je takođe važno da se izbjegne novo nasilje.

UN su navele da je više od 80 osoba povrijeđeno u tom nasilju i dodale da je uništeno i opljačkano više od 460 domova.

Visoki komesarijat UN za izbjeglice (UNHCR) saopštio je početkom januara da je veliki broj mještana napustio svoje domove i da to nasilje nije povezano sa izborima u Kongu.

Nasilje je izbilo između dvije zajednice Banunu i Batende polovinom decembra. Tada su pripadnici zajednice Banunu željeli da na tlu druge zajednice na zapadu Konga sahrane jednog svog vođu čemu su se usprotivili pripadnici zajednice Batende.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније