Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

16. 01. 2019. 22:14   >>  21:46

INDIJA

Na vjerskom festivalu oko 20 miliona hinduista

Više od 20 miliona hinduističkih vjernika okupilo se danas prvog dana praznika Kumba Mele ne sjeveru Indije, gdje je zabilježeno najveće okupljanje na svijetu, saopštile su lokalne vlasti.

Taj vjerski festival, koji traje sedam nedjelja počeo je danas u Alahabadu, gdje se nalaze prema hinduizmu svete rijeke Gang i Jamuna, kao mistična rijeka Sarasvati.

Za vjernike hinduizma važno je otići i okupati se u tim rijekama kako bi se očistili od grijeha i približili spasenju.

Lokalne vlasti Utar Pradeša navele su da je 22,5 miliona ljudi došlo da se okupa u hladnim vodama rijeka prvog dana Kumba Mele.

Kumba Mela, koja će ove godine trajati do 4. marta, nalazi se od 2017. godine na spisku nematerijalne baštine čovječanstva Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније