Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

16. 01. 2019. 19:47   >>  19:17

LIJEVI CENTAR

Švedska blizu formiranja nove vlade

Dosadašnji švedski premijer Stefan Leven došao je korak bliže formiranju nove vlade lijevog centra pošto je mala ljevičarska partija danas saopštila da neće glasati protiv njega.

Taj potez Leve partije trebalo bi da znači okončanje četvoromjesečnog ćorsokaka u formiranju nove koalicione vlade Švedske.

Dvije stranke desnog centra ranije su najavile da u petak neće glasati protiv izbora Levena za premijera manjinske vlade u kojoj će uz njegove socijaldemokrate najvjerovatnije biti i Zeleni.

Lider Leve partije Jonas Sjostet rekao je danas da takođe neće glasati protiv Levena jer bi alternativa bila formiranje vlade desnog centra uz podršku desničarske, antimigrantske stranke Švedske demokrate.

Prema švedskom zakonu, premijer ostaje na čelu vlade dok u parlamentu ne postoji većina protiv njega.

Sa tri stranke koje neće glasati protiv, i uz glasove poslanika njegovih socijaldemokrata i Zelenih, Leven bi imao podršku 195 članova parlamenta sa 349 mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније