Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ rtcg.me/N1/Beta ]

16. 01. 2019. 20:21   >>  21:03 1

GLASANJE U PARLAMENTU

Vlada Tereze Mej "preživjela"

Britanskoj vladi, predvođenoj premijerkom Terezom Mej, izglasano je povjerenje u britanskom Parlamentu, dan nakon što je odbijen njen plan za Bregzit koji je postigla s Briselom.

 

Mejova je "preživjela" s 19 glasova više - 325 naspram 306, koliko je poslanika smatralo da britanska Vlada ne zaslužuje povjerenje.

Kako prenosi Gardijan, Tereza Mej je ponudila razgovore liderima opozicije već večeras o načinu na koji će se ići ka Bregzitu. Međutim, taj njen poziv su opozicionari odbili, navodeći da pregovora neće biti dok ne odustane od nekih svojih crvenih linija. SNP (Škotska nacionalna partija) navela je da premijerka sada mora da bude spremna da razgovara o produženju člana 50 (pravnog mehanizma koji Veliku Britaniju "izbacuje" iz EU) i o održavanju drugog referenduma, preij nego što se saglase da učestvuju u razgovorima.

Kako BBC prenosi, Mej je saopštila da će se vratiti u parlament u ponedjeljak, gdje će se ponovo glasati o planu koji ima za Bregzit.

"Parlament je dao povjerenje ovoj vladi, spremna sam da sarađujem sa svakim članom ovog doma kako bismo sproveli Bregzit i zadržali povjerenje britanskog naroda", navela je ona.

Mej je juče doživjela težak poraz u parlamentu, pošto su poslanici ubjedljivo odbacili sporazum o Bregzitu koji je ona ispregovarala s Evropskom unijom.

Odmah pošto je taj sporazum odbijen s većinom od 230 glasova, lider opozicionih laburista Džeremi Korbin pokrenuo je inicijativu za glasanje o povjerenju vladi, rekavši da je vrijeme da parlament donese sud o "jasnoj nesposobnosti vlade".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније