Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 01. 2019. 21:19   >>  20:49

U ATINI

Protesti prosvjetara zbog novih propisa zapošljavanja

Centrom Atine danas marširaju stotine državnih službenika, većinom prosvjetara, a protestuju protiv novih predloženih propisa za zapošljavanje predavača u državnim školama.

Grčka je zamrzla zapošljavanje u javnom sektoru tokom godina ekonomske krize, koja je počela krajem 2009, a AP podsjeća da je ljevičarska grčka vlada obećala da će počev od jeseni ove godine, u naredne tri godine 15.000 učitelja dobiti dugoročna zaposlenja.

Međutim, sindikati tvrde da je taj sistem nepravedno pogodio učitelje s višegodišnjim iskustvom, a koji već godinama rade po kratkoročnim ugovorima.

Krovni sindikat državnih službenika Adedi, pozvao je danas zaposlene u javnom sektoru na 24-časovni štrajk, kako bi izrazili podršku zahtjevima učitelja.

Učitelji su održali dva protestna marša u Atini u proteklim nedjeljama zbog plana zapošljavanja, a oba su bila obilježena sukobima demonstranata i policije, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније