Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 01. 2019. 17:31 >> 17:01
4

U UKRAJINI

Usvojen zakon o prenosu crkvene imovine

Ukrajinski parlament usvojio je danas predlog zakona o proceduri prenosa crkvene imovine, nakon što je nova Ukrajinska pravoslavna crkva stekla nezavisnost.

Ukrajinski poslanici glasali su za predlog zakona koji nalaže proceduru za prenos crkvene imovine ukoliko neka parohija odluči da se pridruži novoj crkvi, prenosi AP, uz napomenu da predlog zakona tek treba da potpiše predsjednik.

Usvojeni predlog zakona mogao bi da se odnosi na oko 12.000 crkava u Ukrajini i na veliku crkvenu imovinu.

Konačnim nacrtom je omogućeno da oni koji se protive pridruživanju novoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, iznajme crkvenu imovinu za sopstvene obrede, objašnjava američka agencija.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej je početkom ovog mjeseca ukrajinskom mitropolitu Epifaniju u Istanbulu predao Tomos, dekret o autokefalnosti kojim se novoj Pravoslavnoj crkvi Ukrajine dodjeljuje nezavisnost u odnosu na Rusku pravoslavnu crkvu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније