Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2019. 22:40   >>  22:09 2

MAKRON PORUČIO

Francuska se ne povlači iz Sirije

Francuska će ostati vojno angažovana u međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv džihadista u Siriji tokom 2019. godine i svako naglo povlačenje bi predstavljalo grešku, ocijenio je danas francuski predsjednik Emanuel Makron.

 

"Najavljeno povlačenje našeg američkog saveznika ne treba da utiče na naš strateški cilj a to je iskorenjivanje Islamske države i sprečavanje da ta teroristička organizacija zauzme bilo koji dio teritorije i ponovo oživi", rekao je Makron u posjeti vojnoj bazi u Tuluzu na jugu Francuske.

Francuski predsjednik je rekao da borba nije završena i dodao da će narednih mjeseci biti usvojena strategija u skladu sa situacijom na terenu.

U Siriji ima 1.200 francuskih vojnika u okviru međunarodne vojne koalicije koju predvode SAD.

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je polovinom decembra da će povući američke vojnike iz Sirije uz ocjenu da je Islamska država poražena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније