Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

21. 01. 2019. 22:37   >>  22:06

ZAVRŠENA BLOKADA

Švedski premijer predstavio novu manjinsku vladu

Švedski premijer Stefan Leven, predstavio je dvopartijsku manjinsku vladu lijevog centa, čijim je obrazovanjem završena četvoromjesečna politička blokada zemlje.

Novi kabinet, koji je parlament odobrio prošle nedelje, sastoji se od 17 članova Levenove Socijaldemokratske partije i četiri člana Zelenih, a malo je promijenjen u odnosu na dosadašnju vladu.

Švedski političari mjesecima su pokušavali da sastave vladu bez stranke Švedske demokrate, koja ima neonacističke korijene. Ta stranka je treća najveća u parlamentu poslije izbora 9. septembra.

Parlament je u petak glasao za vladu Stefana Levena, koji predvodi najveću stranku u parlamentu, ali nema većinu. Da bi ostao na vlasti, Leven je morao da dobije podršklu od dvije strane desnog centra i partije ljevice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније