Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 01. 2019. 16:53   >>  16:23

BOMBAŠ SAMOUBICA

ID napala kurdsko-američko konvoj, 5 mrtvih

Bombaš samoubica napao je danas zajednički konvoj američkih i kurdskih snaga u sjevernoj Siriji, a u napadu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, poginulo je pet boraca, prema navodima sirijske Opservatorije za ljudska prava.

Bombaš koji je bio u automobilu bombi napao je zajednički konvoj američkih i kurdskih snaga u sjeveroistočnoj sirijskoj provinciji Hasake, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava koja je navela da je u napadu poginulo pet boraca kurdskih snaga, a da među Amerikancima nije bilo povrijeđenih.

To je drugi napad na američke trupe u Siriji za manje od nedjelju dana, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Američki pukovnik Šon Rajan potvrdio je da se dogodio samoubilački napad na američke snage i njihove partnere, kao i da nema nastradalih Amerikanaca.

Kurdska novinska agencija Havar, čije sjedište je u sjevernoj Siriji, javila je da je meta bombaškog napada bio sirijski kurdski kontrolni punkt dok je konvoj koalicijonih snaga prolazio blizu grada Šadadeha. Ta agencija ne navodi da ima poginulih u napadu, već da su u njemu lakše povredjena dva kurdska borca.

Današnji napad usledio je samo nekoliko dana pošto je u samoubilačkom napadu u severnom sirijskom gradu Manbidžui ubijeno 16 ljudi uključujući dva američka vojnika i dva američka civila.

Prošlog meseca američki predsednik Donald Tramp najavio je da namjerava da povuče američke vojnike iz Sirije pošto je Islamska država poražena.

Islamska država je protjerana gotovo sa cjelokupne teritorije koju je nekad kontrolisala u Siriji i Iraku, ali iz manjih džepova i dalje izvodi napade u obje zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније