Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2019. 07:46 >> 07:17
1

SIJARTO VJERUJE

EU krišom reaktivira propalu migracionu politiku

Brisel krišom pokušava da ponovo aktivira svoju propalu migracionu politiku, ocijenio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

 

"Postoji izvjesna obmana kad je riječ o migracijama, pri čemu se evropski zvaničnici vesele i iznose svoje analize o tome kako je migraciona kriza stvar prošlosti", rekao je Sijarto mađarskim novinarima, prenosi MTI.

Ministar je, međutim, ukazao da najnoviji podaci pokazuju da je u porastu broj ljudi koji pokušavaju da u Evropu uđu ilegalno.

Prema njegovim riječima, činjenica da je prošle godine u Turskoj presretnuto 50 odsto ilegalnih migranata više nego u 2017, kao i da je broj novopridošlih migranata na kopnenoj granici Grčke i Turske u stalnom porastu, protivrječi tvrdnjama nekih lidera EU.

Sijarto ukazuje i da se, povrh toga, broj ilegalnih migranata registrovanih u Španiji udvostručio tokom samo godinu dana, dok se broj ilegalnih prelazaka granica udvostručio i na Kipru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније