Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 01. 2019. 21:10   >>  20:46

LIDER BRAZILA

"Ljevica neće biti dominantna u Latinskoj Americi"

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da "ljevica neće biti dominantna" u Latinskoj Americi, odbacujući da taj region postane "bolivarski".

"Ljevica neće biti dominantna u regionu, što smatram da je dobra stvar", rekao je Bolsonaro u Davosu gdje prvi put učestvuje na godišnjem Svjetskom ekonomskom forumu, gdje treba da predstavi Brazil otvoreniji prema svjetskoj privredi.

Ekstremno desničarski predsjednik je rekao da ne želi "bolivarsku Latinsku Ameriku, kao što je to bilo u Brazilu s prethodnim vladama", aludirajući na bivše ljevičarske predsjednike Luiša Inasija Lulu da Silve i Dilmu Rusef, koji su bili na vlasti od 2003. do 2016. 

Predsjednik Brazila, koji je do sada bio skeptičan prema borbi protiv klimatskih promena, rekao je da pitanja životne sredine i razvoja treba da se rješavaju zajedno i da ne treba dati prednost jednom ili drugom pitanju.

Bolsonaro je 1. januara preuzeo dužnost predsjednika Brazila, pošto je pobijedio ljevičara Fernanda Hadada u drugom krugu izbora.

U Davosu je danas počeo Svjetski ekonomski forum, na kojem učestvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Forum traje do petka, 25.januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније