Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

23. 01. 2019. 23:32   >>  23:03 1

RAT OKO SERVERA

Rusija pritisla Facebook i Twitter

Ruska vladina agencija za kontrolisanje interneta optužila je Facebook i Twitter da nijesu odgovorili na zahtjeve da se svi serveri na kojima se čuvaju podaci lokalnih korisnika nalaze u Rusiji.

Ruska agencija "Roskomnadzor" uhvatila se u koštac sa gigantima društvenih mreža, kojima je poslala pismo još 17. septembra 2018. godine, u kojem im je dala rok od 30 dana da odgovore na zahtjeve o čuvanju podataka u Rusiji.

Budući da je rok istekao, a da odgovor nije stigao, agencija je saopštila da pokreće administrativne procedure protiv obje kompanije.

Zakon o lokalnom čuvanju podataka stupio je na snagu još 2015. godine, ali Rusija do sada nije pokušavala da ga sprovede, a agencija trenutno prijeti samo novčanim kaznama, pa još uvijek nema opasnosti od toga da će društvene mreže biti blokirane u ovoj zemlji.

Ipak, Rusija već neko vrijeme testira precizne tehnologije za blokiranje pojedinačnih online servisa, a nakon što je pokušaj da se blokira Telegram propao, jer se nije pronašao način da se servis blokira, a da se ne utiče na ostatak internet saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније