Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 15:30   >>  15:00

PROTESTI U ŠPANIJI

Taksisti blokirali centar Madrida

Taksisti u Madridu blokirali su danas centar tog grada zahtijevajući strože propise za kompanije koje se bave prevozom po pozivu putem mobilnih aplikacija.

Policija pokušava da raščisti blokirane puteve od taksista od kojih mnogi nose žute prsluke, po ugledu na demonstrante u Parizu.

Učesnici protesta jedino su dozvolili konvoju, u kome su bili španski kralj Filip VI i kraljica Leticija, da prođe u izložbeni centar, gdje su otvorili jedan od glavnih sajmova turizma – Fitur, prenosi AP.

Taksisti su rekli da će nastaviti sa štrajkom, dok se ne usvoje propisi za internet taksi službe, poput onih usvojenih u Barseloni, gdje katalonske vlasti žele da primoraju službe poput Ubera da zakažu vožnju sat vremena unaprijed.

To je odbio regionalni šef Angel Garido ocjenjujući da bi se time Barselona i Madrid vratili u srednji vijek.

Sindikati taksista u Barseloni takođe su blokirali glavne saobraćajnice, dok onlajn taksi službe prijete da obustave poslovanje u tom gradu.

Španski taksisti optužuju rivalske taksi kompanije koje pružaju usluge na poziv putem mobilnih aplikacija za nelojalnu konkurenciju, jer za njih, kako kažu, ne važe isti propisi i cijene.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније