Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2019. 22:59   >>  22:34

ZEHOFER SAOPŠTIO

Sve manje tražilaca azila u Njemačkoj

Broj zahtjeva za azil u Njemačkoj smanjen je na 185.853 u 2018. godini, što je pad od 16,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je danas njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

 

Zehofer je novinarima rekao da je u prošloj godini bilo 36.830 zahtjeva za azil manje nego 2017. i da to govori o uspjehu različitih mjera vlade poslije priliva više od milion migranata u Njemačku tokom 2015. i 2016. godine.

 

Njemački ministar je kazao da su među mjerama koje su doprinijele smanjenju broja migranata - kraće trajanje obrade zahtjeva, više deportacija, dobrovoljan povratak migranata u matične zemlje, i multinacionalni sporazumi kao između EU i Turske, zahvaljujući kojem tražioci azila ni ne ulaze u Evropu.

Među tražiocima azila u Njemačkoj prethodnih godina najviše je bilo državljana Sirije - 46.164, na drugom mjestu su bili Iračani, a na trećem Avganistanci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније