Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

24. 01. 2019. 22:05 >> 21:33

U GRČKOJ

Policija spremna za najavljene demonstracije

Oko 1.500 policajaca raspoređeno je u Atini pred najavljene demonstracije protiv ratifikacije sporazuma s Makedonijom o normalizaciji odnosa, koja bi trebala da se desi večeras u parlamentu.

Četvorodnevna debata u parlamentu bi trebalo da se završi večeras, glasanjem kojim bi se priveli kraju planovi da grčki sused promeni ime u Severna Makedonija i tako otvori sebi put u NATO.

Članovi grčke komunističke partije su jutros na Akropolju okačili dva transparenta protiv sporazuma.

Vladi premijera Aleksisa Ciprasa je potrebna podrška šest opozicionih poslanika da bi sporazum bio ratifikovan.

Protivnici sporazuma tvrde da sporazum ne stavlja tačku na eventualne makedonske pretenzije na grčki region Makedoniju. Masovni protesti prošle nedjelje su bili obilježeni nasiljem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније