Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 02. 2013. 09:08 >> 10:39
1

NEMA OPASNOSTI

VIDEO: Večeras pored Zemlje prolazi asteroid

Nešto poslije 20 sati, na svega 28 hiljada kilometara od Zemlje projuriće asteroid veličine fudbalskog igrališta. Iako bi njegov udar u Zemlju uzrokovao katastrofalne posljedice,naučnici poručuju da nema opasnosti.



Asteroid će proći toliko blizu Zemlje, da će biti na visini nižoj od nekih satelita.

Naučnici napominju da rizik od udarca u Zemlju ne postoji, ali su iznijeli podatak da, kada bi se to desilo izazvao bi eksploziju snage hiljadu atomskih bombi.

Njegov prolazak mogao bi da uzrokuje  smetnje televizijskog signala.

Asteroid je otkriven prošle godine i od tada se njegova putanja detaljno proučava. Samo za ilustraciju, kamena gromada projuriće pored naše planete osam puta brže od brzine metka.

Iako asteroid neće biti moguće vidjeti golim okom, moći ćemo ga vidjeti uz pomoć teleskopa nad sjeveroistočnim horizontom otprilike dva sata nakon zalaska sunca.

Ovdje možete pogledati NASA-in pregled situacije:

 


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније