Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

26. 01. 2019. 14:05 >> 13:31

GRANICA ITALIJE I FRANCUSKE

U sudaru aviona i helikoptera sedam osoba poginulo

Sedam osoba je poginulo u sudaru aviona i helikoptera na granici Italije i Francuske, potvrdio je portparol Nacionalne službe za spasavanje s alpskih stijena i pećina (CNSAS).

Petoro ljudi stradalo je u helikopteru, dvoje u avionu

Među petero smrtno stradalih u helikopteru je i 49-godišnji Njemac, koji je radio kao lokalni planinski vodič, javila je novinska agencija ANSA.

Sudar se dogodio juče popodne nad glečerom Rutor, u sjeverozapadnoj regiji Valle d'Aosta, pored skijaškog odredišta La Tuil, nedaleko od francuske granice.

Pilot u helikopteru druga je identifikovana žrtva.

Dvije preživjele osobe imaju ozbiljne povrede. Jedan od povrijeđenih bio je u helikopteru, drugi u avionu.

Helikopter je prevozio skijaše, a avion je došao iz Francuske, a u njemu su bili instruktor letjenja i dvoje učenika na obuci za pilote.

Policija je za radio RAI saopštila da je francuski avion "prešao na talijansku teritoriju bez davanja znakova italijanskoj kontroli za vazdušni saobraćaj". Zimi Rutor koriste skijaši koji skijaju van piste, a radije koriste helikoptere nego žičare.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније