Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

26. 01. 2019. 18:10   >>  17:50

MIRNE DEMONSTRACIJE

Žuti prsluci na ulicama Pariza po 11. put

"Žuti prsluci" prošetali su ulicama Pariza i drugih francuskih gradova po 11. put, u znak protesta protiv vlade.

Oni time pokazuju da predsjednik Emanuel Makron treba još da se potrudi da bi smanjio protivljenje javnosti nekim elementima njegove politike.

Kako navodi Rojters, demonstracije su bile uglavnom mirne, kao i u prethodne dvije nedjelje, nasuprot velikim neredima koji su izbili na protestima u decembru.

Protesti su održani u Strazburu, gdje su demonstranti šetali do Evropskog parlamenta, kao i u Tuluzu.

Demonstranti su nosili francuske zastave i nosili pogrdne transparente koji su se rugali "kralju Makronu", kako nazivaju francuskog predsjednika.

Pojedini pripadnici "žutih prsluka" predložili su listu za kandidaturu za Evropski parlament, što su ostali aktivisti vidjeli kao izdaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније