Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

27. 01. 2019. 12:17 >> 11:51
4

RUSI POTVRDILI

SAD i Kanada podigle avione zbog ruskih bombardera

Nekoliko američkih i kanadskih vojnih aviona aktivirano je zbog leta dva ruska strateška bombardera Tu-160 u blizini vazdušnog prostora Kanade.

To je saopštila Komanda vazdušno-kosmičke odbrane Sjeverne Amerike (NORAD).

„E-3 ’avaks‘, dva F-22 i dva CF-18 Komande vazdušno-kosmičke odbrane Sjeverne Amerike, identifikovala su dva ruska strateška bombardera koja su ušla u Identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Kanade 26. januara 2019.“, saopštila je Komanda na svom nalogu na Tviteru.

Takođe se napominje da su „bombarderi ostali u međunarodnom vazdušnom prostoru i da nijesu prelazili na suverenu teritoriju“.

Prema saopštenju televizije „Foks njuz“, američki lovci poletjeli su sa vazdušne baze na Aljasci.

Ranije je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije saopštila da su dva strateška nosača raketa Tu-160, izvela planirani let preko neutralnih voda Sjevernog ledenog okeana, Laptevskog mora, kao i Barencovog i Karskog mora, provodeći na nebu više od 15 sati. Ministarstvo je istaklo da se svi letovi aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije odvijaju u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније