Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

27. 01. 2019. 17:05   >>  16:38 6

SALVINI PRIJETI

Sudski ću goniti spasioce migranata

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da prikuplja dokaze kako bi sudski gonio osoblje holandskog broda "Si voć 3".

On je to izjavio dok se povećavaju pozivi da brod sa 47 migranata dobije dozvolu da dođe u neku luku.

"Posjedujemo konkretne elemente prema kojima su kapetan i osoblje broda stavili život migranata u opasnost jer nijesu poštovali detaljne instrukcije koje su im date prije nekoliko dana, a to je da mogu da odu u neku luku, ali ne u Italiji", naveo je italijanski ministar unutrašnjih poslova Salvini na Tviteru.

Italijanski ministar je rekao da će ti dokazi biti predati sudskim organima optužući osoblje broda za "zločin i jasnu želju da koristi migrante u političke svrhe".

Salvini, lider ekstremne desnice, odbio je da otvori italijanske luke za te migrante koji su prije nedjelju dana spaseni na Sredozemnom moru.

Prema njegovim riječima, brod koji je na kraju bacio sidro u blizini Sicilije, mogao je da ode u Libiju, Tunis ili Maltu.

Neki italijanski poslanici su uspjeli da posjete brod uprkos zvaničnoj zabrani.

"Želimo da provjerimo situaciju na licu mjesta. I dalje tražimo da se putnicima i osoblju dozvoli dolazak, u skladu s međunarodnim pravom", rekao je poslanik ljevice Nikola Fratojani.

Nekoliko nevladinih organizacija zatražilo je od italijanskih vlasti da omoguće dolazak barem maloljetnih migranata, kojih ima 13 na brodu.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније