Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

30. 01. 2019. 08:36   >>  08:07

ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA

U Bangkoku zatvoreno više od 400 škola

Gradske vlasti Bangkoka odlučile su da do petka bude zatvoreno više od 400 škola zbog velikog zagađenja vazduha posljednjih dana.

Guverner Bangkoka naložio je do petka zatvaranje 437 škola koje su pod upravom vlasti i dodao da su neka područja glanog grada Tajlanda posebno pogođena zagađanjem.

Vlasti su dodale da će do petka bespilotne letjelice posipati tečnost koja treba da upije zagađene mikro-čestice.

Već nekoliko dana iznad Bangkoka, avioni posipaju hemijske sredstva kako bi izazvali kišu koja rijetko pada u tom gradu.

Koncentracija čestica PM 2,5 - sitnih čestica u vazduhu prečnika 2,5 mikrona koje su posebno štetne po ljudsko zdravlje, posljednjih dana je iznosila od 80 do 100 mikrograma po kubnom metru.

Dozvoljena koncentracija, prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, iznosi 25 mikrograma po kubnom metru.

Nedostatak vjetra, vlažnost i vremenski uslovi ne dozvoljavaju prirodno raspršivanje zagađenih čestica.

Bangkok je postao jedan od gradova u svijetu s najvećom saobraćajnom gužvom. Glavni grad Tajlanda ima oko 9,8 miliona vozila, od kojih 2,5 miliona na dizel za oko 12 miliona stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније