Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

30. 01. 2019. 18:49 >> 18:25

SPORAZUM U HOLANDIJI

Djeca migranata lakše do azila

Vladajuća koalicija holandskog premijera Marka Rutea, koju čine četiri političke stranke, postigla je sinoć sporazum o politički osjetljivom problemu – da li stotinama mladih migranata treba da se dozvoli da ostanu u toj državi. Procedura za odobravanje azila biće lakša i brža.

Holandski ministar za migracije Mark Harbers, izjavio je da će po tom sporazumu slučajevi brojne djece koja su aplicirala za azil i bila odbijena, ponovo biti razmatrani, prenosi AP.

Kako su prenijeli holandski mediji, za sada je pogođeno 700 djece.

Prema dogovoru, imigracionim službenicima biće data veća ovlašćenja kako bi ubrzali proces davanja azila, a ministar za migracije izgubiće diskreciono pravo da odobri boravišne dozvole u izuzetnim okolnostima.

Holandska politika, poznata kao "pomilovanje djece", uvedena 2013. godine, predviđa davanje azila djeci migranata koja su u zemlji više od pet godina, dok će njihovi zahtjevi za azil biti obrađeni ako ispunjavaju određene kriterijume.

Međutim, pravni zastupnici djece rekli su da je veoma mali broj zahtjeva bio prihvaćen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније