Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

30. 01. 2019. 15:54 >> 15:24

POVEZANI S GULENOM?

Turske vlasti uhapsile 48 vojnih pilota

Turske vlasti uhapsile su 48 vojnih pilota za koje se sumnja da su povezani sa muslimanskim propovjednikom Fetulahom Gulenom koga Ankara optužuje za organizovanje propalog puča 2016. godine.

Tužilaštvo u Ankari je saopštilo da je uhapšeno 48 pilota helikoptera. Svi su u sastavu komande kopnene vojske, trojica sa činom pukovnika i četvorica sa činom potpukovnika.

Uhapšeni piloti se nalaze u pritvoru u sjedištu policije za borbu protiv terorizma.

Tužilac je izdao nalog za hapšenje 15 civila za koje se sumnja da su bili "veza" pilota sa Gulenovim pokretom.

Turske vlasti optužuju Gulena da je organizovao pokušaj puča u julu 2016, u želji da se sa vlasti svrgne predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Gulen, koji živi u izgnanstvu u SAD-u od 1999, odbacuje te optužbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније